17 olika ämnen som folk vill dela med sig av.

Läser HÄR en intressant artikel om vilka ämnen folk gillar att läsa på din blogg. Och eftersom jag funderar på förnyelse och vill utveckla Mias Lilla Skafferi, så tar jag chansen att lära mig mer.

Enligt författaren, finns det 17 olika ämnen som gör din sida extra intressant. Så häng med, så ska jag försöka reda ut begreppen lite.

Listor

Ja, just det. Skapa tipslistor för dina läsare, artikelns författare ger exemplet “10 tips hur du skapar en bra video”.  Det är nämligen denna typ av rubrik och artikel som gör att människor klickar. Form och innehåll talar om för dina läsare att deras tid inte är bortkastad. Listor är också lätta att läsa och få en överblick av ämnet. 

Negativa historier

Jo, faktiskt människor vill höra om saker de inte ska göra. Exempelvis: 10 saker du bör undvika.

Infografik

De sista två åren har infografik (infographics) ökat. Infografik är komplex data och information som presenteras i kombination av text och bilder. Infografik är lätt att dela på sidor som Pinterest och Twitter.

Gör research om ett ämne

Ta ett ämne som du tycker är intressant och gör en sökning på Google för att hitta några av de bästa artiklarna om ämnet. Skriv en egen artikel utifrån den information som du har och presentera den för dina läsare. Du sparar läsarnas tid och ansträngning.

Hur du gör-artiklar

Det tilltalar ofta läsare att få ta del av enkla, steg-för-steg instruktioner. Ge dina läsare ett enkelt, material som är lätt att förstå och använda.

Nyheter

Människor vill veta vad som händer, oavsett om det är på deras jobb, hemstad eller världen. Hjälp dem att hitta informationen snabbt och enkelt. 

Skapa, publicera och främja detta innehåll snabbt. Det har en elak ovana att snabbt bli inaktuellt och irrelevant.

Forskning

Ge forskningsbaserade fakta i välstrukturerade artiklar. Många människor vill ha bevis innan de tar det första steget och bestämmer sig.

Fallstudier

Forskning i all ära, men i den riktiga världen är fallstudier bevisen för hur saker och ting fungerar. Visa en lista av fallstudier och dina läsare vill läsa och dela dina listor.

Tidigare publicerat innehåll

Innehållet på webben uppdateras kontinuerligt varje dag. I detta ständiga nyhetsflöde, glömmer ofta människor att det finns tidigare publicerat innehåll, som kan vara lika relevant nu som för två år sen. Detta innehåll kan du fortsätta att dela med dina läsare. Skapa innehåll som erbjuder ett ramverk av viktig information.

Bilder

Skapa innehåll som använder bilder för att visa en idé, begrepp eller historia. Bilder ger en emotionell inverkan. Bilder kan göra ditt innehåll från medelmåttligt till jättefin.

Video

När du skapar innehåll på din blogg kan du dela din historia eller idéer på många sätt. Online video streamas lätt på Internet och du kan lägga till ett filmklipp på din blogg, via YouTube , för att dela din historia.

Slideshare presentation

SlideShare är som YouTube för PowerPoint presentationer och är ofta en underskattad väg för dig att göra ditt innehåll attraktivt och tillgängligt. SlideShare är en visuell plattform som visar idéer och koncept snabbt och enkelt. Du kan sätta in dina artiklar, forskning och blogginlägg i en PowerPoint och ladda upp som SlideShare.

Topplistor

Människor älskar att veta vem eller vad som är aktuellt i någon kategori eller inom något område. Skapa innehåll om detta och se hur trafiken på bloggen växer. 

Verktyg eller applikation recensioner

De flesta letar efter verktyg och appar som gör livet enklare. Gör det enkelt för dina läsare att hitta och ladda ner software.

Historier som löser problem

Berätta med stegvisa instruktioner om hur du får mer trafik på bloggen.

Statistik och fakta

Innehåll som visar den senaste statistiken och fakta är säkert kort som producerar klick och delningar. 

Citat

Sätt ett citat på Twitter eller Facebook.Det finns inget så inspirerande med citat som får andra människors ögon att stråla.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s