Amy, dag 7.

20130516-053319.jpg

Idag fick Leo gå ut första gången på en vecka. Och för att Leo, som är van att få springa in och ut som han vill, ska få känna sig trygg får Amy vara i sovrummet bakom kompostgaller och träna ensamhet så länge han är ute. Hon tyckte lite synd om sig själv och gnydde först, men tystnade sedan. Vi mötte Leo på morgonrundan och han stannade på behörigt avstånd och kikade på oss. Efter en stund kom han efter oss.
Tänker att Leo och Zabina var här först och ska naturligtvis känna sig trygga och säkra. Att ha en hundkompis är förstås en stor omställning för dem och det tar tid att anpassa sig. Men det kommer. Det gjorde i alla fall lite ont i hjärtat att se en ledsen Leo i natt som var rastlös och ville ut. Sen när Leo kom in ville Amy hälsa, men Leo sa ifrån ordentligt och Amy kröp bakom mig och gnydde.
När vi kom in från morgonrundan nosade de på varann och så var det ur världen. Det värmer förstås mattehjärtat att det börjar rätta till sig.

20130516-091556.jpg

Lite gos med tokmatte efter att ha varit ”ensam”. Och sen övade vi sitt, ligg och stanna. De första gångerna kom hon efter mig, men när jag stod i hallen där hon kunde se mig gick det bättre. Och gott yoghurt-godis fick hon smaka.

20130516-091859.jpg

Efter att ha varit ute två timmar, får Leo stanna inne. Han pratar och pratar och vandrat fram-tillbaka mellan ytterdörren och köket. Tydligt missnöjd.

20130516-143933.jpg

Sen traskar vi upp och hälsar på gammelhusse. Amy är med honom när jag går och handlar. Det går bra, hon står vid fönstret och tittar när jag kommer tillbaka. Amy trivs bra hos gammelhusse 🙂
När vi går hem igen, tittar Amy på ankorna i Dalen och sen ser vi tre andra vovvar. Samma ras som Amy är de och de skäller och Amy svarar.
Nästan hemma, så pratar vi med Ann-Sofi och Roland. De vill hälsa på Amy och hon låter sig klappas. Deras pudel Lexus är Amy nyfiken på. En kompis tänker hon.

20130516-145257.jpg

Sen blir det utemys. Amy passar på att rymma och smita ut, och Leo blir dödsförskräckt när hon far omkring som en orkan och skäller. Glad och lycklig. Grannens tax far också upp och börjar skälla. Så småningom lägrar sig lugnet och Amy myser i gräset.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s