Finska Potatiskakor.

Finska Potatiskakor är bröd som inte behöver jäsa trots att det finns jäst i degen. Går snabbt att baka.

20130517-180749.jpg

24 stycken, 250 grader

Ingredienser
750 gram kokt, pressad/mosad/riven potatis
15 g jäst (1/4)
2 dl ljummet vatten
2 dl kornmjöl
2 ägg
2 tsk salt
50 g smält smör
4-5 dl vetemjöl

Gör så här:
1. Koka potatis, riv/pressa/mosa potatisen.
2. Lös upp jästen i 2 dl ljummet vatten.
3. Tillsätt potatis, salt, kornmjöl, ägg, smält smör, vetemjöl.
4. Kör i maskin 5-10 minuter till en smidig deg.
5. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Skär degen i 24 bitar och platta ut till runda kakor.
7. Grädda kakorna 10-12 minuter, mitt i ugnen.

Passar även bra att steka i stekpanna. Smidigt och enkelt i husvagnen, sommarstugan eller att baka till frukost.

Smaklig spis!

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s