Snabb köttfärslimpa på pizzavis.

20130521-081742.jpg

Ingredienser
Färslimpa
500 g blandfärs
1 st ägg
1 dl ströbröd
1.5 dl mjölk
1 st gul lök, finhackad
1 st vitlöksklyfta
1 tsk oregano
2 tsk salt

Tomatsås och topping
2 dl passerade tomater
1 st gul lök, finhackade
1 st vitlöksklyfta finriven
2 tsk timjan
2 tsk pizzakrydda
socker
salt
svartpeppar
2 dl mozzarella i grova bitar
2 dl färska champinjoner, skivade
50 g rökt skinka, i grova strimlor

Gör så här
Blanda samman alla ingredienser till köttfärslimpan och tryck ut köttfärs i en ugnsfast form.

Fräs lök och vitlök i olivolja tills mjukt och tillsätt tomat samt kryddor, låt puttra 3 minuter och smaka av med rikligt med salt, socker och rikligt med svartpeppar.

Toppa din köttfärslimpa med tomatsås och fördela skinka, champinjoner och mozzarellaost över.

Baka köttfärslimpan i ugn 200 grader i ca 25 minuter.
Servera med pasta eller pressad potatis och sallad.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s