Konstrunda i Gislaved.

Har ni lagt märke till våra vackert dekorera elskåp runt om i Gislaved. Läs mer om elskapskonsten! Och varför inte ta en dag att vara lite kulturell?

20130530-064447.jpg

ELSKÅPSKONST

Det började med att det kom en förfrågan från kommunhuset om att återuppta ett samarbete med Gislaveds Gymnasiums bildinriktining som tidigare arbetat tillsammans med Gislaved Energi kring elskåpskonst. De ville återuppväcka projektet, som vänder sig till våra invånare i kommunen samt turister som besöker oss.

Som årskurs-trea på estetiska programmet Bild och Form har jag som mitt projektarbete valt att skapa en guide till en vandringled i Gislaveds centrum. Detta gör jag i samarbete med Gislaveds Gymnasium, Gislaveds kommun, Gislaveds Energi och kulturhuset Borgen.

Eleverna i ESBD10 och ESTBIL11 på Gislaveds Gymnasium har skapat varsin bild från inspirationen av en plats de har valt i kommunen, som de sedan skrivit en kortare text till. Dessa bilder och texter pryder elskåp i Gislaveds centrum. Elskåpen har sammanställts till en vandringsled, framför allt för våra turister. Till detta har jag att skapat en guide, med innehåll av en karta, bilder och texter.

När du står vid ett elskåp har du möjlighet att scanna en QR-kod, där du finner en begränsad text om platsen som finns på bilden, som förhoppningsvis får dig att vilja se dig omkring i vår kommun.

Formen för samarbetet har vuxit fram under våra möten tillsammans. Broschyren har kommit till genom att kommunen bekostat utgivningen och skötseln av bilder och Gislaved Energi står för kostnaden av upptryckningen på elskåpen.

Estetiska programmet, Bild och formgivning, är ett högskoleförberedande program som också ger en grundläggande utbildning inom kultur och estetik. Det är ett program för ungdomar som tycker attdet är intressant med färg, form och design. Vi jobbar med bilder i digital miljö, skulpterar och målar med mera.

Under det tredje året på gymnasiet ingår det att varje elev ska göra ett projektarbete. Den här broschyren är vad jag har valt att arbeta med och mitt namn är Viktoria Eriksson.

Karta Gislaved

20130530-064610.jpg

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s