Potatisgnocchi med smörstekt salvia.

20130615-062919.jpg

Antal portioner: 8
Färdigt på: 25 min

Ingredienser
Gnocchi
500 g mjölig potatis
2 st ägg
1 tsk salt
1.5 dl mjöl

Tillbehör
1 st gul lök, hackad
1 knippe salvia, strimlad
1 dl hönsbuljong
50 g smör
60 g parmesan, flagad

Gör så här
Gnocci
Koka potatis och pressa i potatispress.
Förbered under tiden en stor kastrull med kokande saltat vatten.
Tillsätt ägg och salt till potatisen.
Börja knåda och tillsätt i mjöl efter hand, knåda tills degen är fast.
Ta ut degen på ett mjölat bakbord och rulla till tunna längder, utan att klämma ihop degen.
Skär små, sneda bitar, utan att trycka till för hårt.
Strö mjöl över gnocchin. Koka i kokande vatten. När gnocchin flyter upp till ytan är dina gnocchi klara. Tag upp med hålslev.

Tillbehör
Stek lök och salvia i smör.
Tillsätt hönsbuljong (eller vegetarisk buljong) och låt den koka in i löken.
Slunga den kokta gnocchin i stekpanna tillsammans med salviasmöret.
Servera med riven parmesan.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s