Citronglass.

20130629-065250.jpgFOTO: CHARLIE DREVSTAM

Enkel citronglass med lemoncurd och kondenserad mjölk. Snabblagad dessert med fräsch smak! Kock: Tina Nordström » Bok: Tina »
Tinas enkla citronglass

Antal portioner: 4

Ingredienser

6 dl vispgrädde
0,75 dl söt kondenserad mjölk
0,5 citron, rivet skal och saft
2 dl lemon curd (köpt eller hemgjord)

Gör så här

1. Vispa grädden men inte så hårt. Vänd ner den kondenserade mjölken och smaksätt med rivet citronskal.
2. Pressa citronhalvan ner i citroncurden och rör om. Ringla ner citroncurden i gräddsmeten med hjälp av en gaffel.
3. Häll upp i en skål eller form och låt stå i frysen i minst 5 timmar tills glassen är fryst. Eller häll upp glassen i en plan form eller i små kaffekoppar, då kan du korta frystiden något. Glassen är god även lätt fryst.
4. Servera glassen toppad med till exempel persika i klyftor tillsammans med rostade nötter eller bara rostad flagad mandel.

Tips från Tina Nordström

”Den här glassen gjorde jag i Barbro ”Lill-Babs” Svenssons trädgård. Glassen kan bli en perfekt ”oj-det-ringer-på dörren-dessert” om du slevar upp den i en plan form eller i små kaffekoppar så att den fryser fortare. Med köpt lemon curd går det förstås snabbare än om du gör citroncurden själv.”

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s