Tunnbröd, bakat i stekpanna.

20130729-063121.jpg

Färdigt på: 1h 35 min

Ingredienser
steg 1:
15 g (¼ paket) färsk jäst
2 msk strösocker
50 g smör
2 msk ljus sirap
1 tsk krossad anis
1 tsk krossat fänkåls frön
1.5 tsk salt
2.5 dl mjölk 3%
3 dl rågsikt
3 dl vetemjöl special

steg 2:
300 g varm nykokt potatis (skalad)
1.5 dl vetemjöl special
1.5 dl rågsikt

Gör så här
Smula jästen i en bunke och häll i strösocker.
Smält smöret och värm med mjölk, sirap, kryddor och salt till 37 grader.
Häll vätskan över jästen och rör om ordentligt.
Tillsätt rågsikt och vetemjöl och rör ihop till en kladdig deg.
Jäs under bakduk till dubbel storlek, cirka 1 timme.
Pressa den varma potatisen med en gaffel och knåda in den i degen. Tillsätt vetemjöl och rågsikt tills den inte kladdar längre.
Dela den i små bitar och kavla ut till tunna runda kakor.
Stek bröden på medeltemperatur i en torr stekpanna, någon minut på varje sida, tills det fått lite färg. Var försiktig så du inte steker för länge, då blir brödet hårt och knaprigt.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s