Intressant dokumentär – kristall- och indigobarn.

Några gånger har jag stött på begreppen indigo- och kristallbarn och blivit nyfiken. Här kommer mer läsning för dig som är intresserad.

Indigobarnen…

…är de som sätter ner foten, de kan vara riktiga ”pain in the ass”, de är ärliga och säger vad de tycker, antingen verbalt eller genom deras agerande och deras så tydliga kroppsspråk. De vägrar att anpassa sig till sådant som inte fungerar för dem.

Ingen respekt för auktoriteter

De respekterar inte auktoriteter, exempelvis föräldrar och lärare, bara för att de anses vara ”högre” än barnen. De värdesätter och lyssnar istället till de som har integritet oavsett rang, titel eller status, och i sin tur också respekterar barnen.

Aktiva, intelligenta och kreativa

De är ofta väldigt aktiva, nästintill sjövilda. De har som sagt mycket hög energinivå. Samtidigt är de väldigt klipska, kreativa, idérika, godhjärtade och vill andra väl. De är mycket intelligenta, men det är inte alltid som det visar sig som ett gott resultat i skolan.

Självmedvetna, envisa och arga

Indigobarnen är mycket självmedvetna och stolta, de vet vad de vill och inte vill. De är oerhört medvetna om deras kraftfullhet och har en väldigt stark vilja och en envishet som kan skära igenom berg.

De har en enorm drivkraft och det är deras ilska som är bränslet. Ilskan har fötts ur den schism som de upplever mellan hur världen ser ut utanför och hur de upplever att den skulle kunna se ut utifrån deras djupare visdom.

Stark kontakt inåt

Genom att de har en starkare kontakt med den egna inre sanningen kan de omöjligt köra över sig själva och sina känslor. Det innebär att om de känner att något är fel kan de inte bara rätta in sig i ledet och svälja, utan slår då istället bakut.

De är också pga. detta mer ärliga och raka i sin kommunikation med andra.

Känsliga detektorer

Deras höga känslighet fungerar som ett slags förstärkare av omgivningens tillstånd, vare sig det är positivt eller negativt. Detta innebär i praktiken att de visar på det som är ohållbart, och de fungerar därför som katalysatorer och lögndetektorer. Pga. deras känslighet genomskådar de många gånger den falska ytan och oärliga människor.

Intuitiva och mediala

Det är med hjälp av sin känslighet som de är väldigt intuitiva och ibland mediala. Många har kontakt med ”andra sidan” och kommunicerar med och tar hjälp av den i sitt vardagliga liv.

De äldre Indigobarnen, eller Indigovuxna, har ofta en erfarenhet av utanförskap pga. att de varit lite annorlunda jämfört med sina jämnåriga. Detta är numera inte ett lika stort problem, eftersom dagens barn är lika ”annorlunda” allihop.

Indigobarnens uppgift

Indigobarnen är här för att ”ta dö” på icke längre fungerande system i samhället, de är här för att visa det som inte fungerar och rasera det. Detta för att vi ska få möjligheten att bygga upp ”den nya och friska världen”.


Kristallbarnen…

…är beviset för att det verkligen finns hopp inför framtiden. De är den senare versionen av Homo sapiens och representerar ”den nya världen”.

Ser rätt in i din själ

Kristallbarnen har ofta stora och klara ögon, framförallt då de är små, och de har en genomträngande blick och de ser rätt in i din själ.

Precis som Indigobarnen är de också gamla utvecklade själar och de uppfattas ofta som väldigt filosofiska. De kan säga de mest djupsinniga och underfundiga sakerna, som får dig att verkligen undra varifrån barnet kommer egentligen.

Änglalika

De är änglalika i sin karaktär. De är lugna, känsliga, glada och förlåtande, och anses därför som relativt ”lätta” att uppfostra.

Känsliga

Precis som Indigobarnen är även Kristallbarnen mycket känsliga för energier, till och med mer känsliga, men det som skiljer dem åt är att Kristallbarnen inte tar lika illa vid sig. De återgår istället snabbare till sitt ursprungliga stabila och fridfulla grundtillstånd. De utagerar inte alls det de känner på samma sätt, de berörs helt enkelt inte lika mycket av det. Detta pga. att de har en orubblig kontakt med sitt inre och de vet också att de kan påverka andra människor på ett positivt sätt genom deras kärleksfulla utstrålning, som fungerar som healing.

Deras känslighet kan även visa sig som överkänslighet för höga ljud, starkt ljus, när det inte är organiserat och perfekt etc.

Karismatiska underhållare

De är väldigt karismatiska och underhållande, och de står gärna i rampljuset och visar sina talanger. De fullkomligen älskar musik, sång och dans, och vissa sjunger och dansar nästan jämt.

Gosiga

De är mycket tillgivna och kryper ofta upp i famnen och kramas och gosar. De visar även ofta på en mycket empatisk sida och de är väldigt mån om att alla i deras omgivning mår bra och blir rättvist behandlade.

Fredsmäklande akrobater

Kristallbarnen agerar ofta fredsmäklare i olika konflikter och försöker få andra att sluta bråka och slåss.

De har även ofta en oerhörd kroppskontroll och är väldigt atletiska och akrobatiska då de klättrar och hoppar helt obehindrat. De älskar naturen och djur av alla de slag, de riktigt njuter av dofterna, färgerna och ljuden.

Perfektionister

Kristallbarnen strävar hela tiden efter perfektion, vilket kan ta sig i uttryck som att de gillar att organisera upp exempelvis sina leksaker i rader, saker å ting ska ske i en viss ordning och på det sätt som de bestämmer (annars blir det kaos). Detta kan av omgivningen uppfattas som ett tvångsmässigt beteende, när det istället betyder att de har en strävan efter perfekt harmoni i allt de gör och upplever.

Onåbara

Kristallbarnen har också ibland en förmåga att ”försvinna” och inte vara närvarande. De verkar vara okontaktbara, försvinner in i sin egen lilla värld och svarar inte på tilltal etc.

Intuitiva och mediala

Kristallbarnen är i större utstäckning än Indigobarnen intuitiva och mediala. De uppfattar och känner av mycket av den andliga världen, och de har en helt naturlig kommunikation med den ”andra sidan”. De ”pratar” exempelvis med sina andliga guider, änglar och bortgångna släktingar. För de riktigt små barnen kan man se att de ”stirrar ut i luften” och det verkar som de ”ser” något eller någon som de verkar kommunicera med. Det är bland annat pga. detta som de ibland kan verka onåbara.

Några av dem har också ännu mer ”magiska” förmågor, men det hålls oftast i det fördolda pga. föräldrarnas rädsla för vad omgivningen ska tycka.

Utstrålar helande kärleksenergi

De har en enormt stark utstrålning av total kärlek, acceptans och förlåtande, och de använder sig av sin helande energi för att läka andra. Många lägger rent intuitivt handen på det onda stället och låter sin varma healingenergi stråla ut. Men, bara av deras blotta närvaro i rummet kan de skapa en lugn och harmonisk stämning. Många, till och med främlingar, dras till deras starka utstrålning.

Saxat från http://www.zoeland.se/energibarnen.html 2013-08-04

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s