Panerad strömming med remouladsås.

20130910-080951.jpg

Antal portioner: 4
Färdigt på: 30 min

Ingredienser

Strömmingen
500 g strömmingsfiléer
1 st ägg
0.5 dl vetemjöl
2-3 dl panko (japanskt ströbröd)
salt
svartpeppar
smör och rapsolja till stekning

Remouladsås
2 dl inlagd gurka, finhackad
1 st syrligt äpple, finhackat
1 dl kapris, finhackad
1.55 dl crème fraiche
0.5 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
salt
grovmalen svartpeppar
citron, färskpressad

Morotssallad
3 st stora morötter
1 st citron, saften
1 msk olivolja
salt
grovmalen svartpeppar

Till servering
hamburgerbröd
purjolök
Valfria salladsskott (t ex spenat)

Gör så här

Remouladsås
Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och färskpressad citron.

Morotssalllad
Hyvla morötterna i tunna strimlor med hjälp av potatisskalare eller osthyvel.
Sväng runt med citronsaft, olivolja samt salt och svartpeppar.

Strömmingen
Klipp bort ryggfenan från strömmingen och krydda med salt och svartpeppar.
Vänd filéerna i vetemjöl, därefter i uppvispat ägg och slutligen i panko. Strömmingen ska vara helt täckt i panko på båda sidor.
Hetta upp en stekpanna med hälften smör och hälften rapsolja och stek strömmingen gyllene på båda sidor. Det tar ca 2-3 minuter på varje sida.

Vid servering
Lägg strömmingen i hamburgerbröd tillsammans med strimlad purjolök, salladsblad och remouladsås.
Servera med morotssalladen vid sidan av.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s