Världens mest lättbakade bröd.

20130910-163710.jpg

Till 1 limpa behövs:
25 gram jäst
1 tsk salt
1 msk honung
4 dl ljummet vatten
1 tsk brödkryddor
8-9 dl vetemjöl eller 3 dl havregryn och 5 dl vetemjöl

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke, ta ljummet vatten direkt från kranen. Tillsätt salt, honung, kryddor och vetemjöl och rör ihop till en smidig deg.

Låt degen jäst till dubbel storlek, ca 1 timme. Smörj en form och häll i degen i formen, låt sedan jäsa en stund till medan ugnen värms. OBS! Degen ska inte knådas.

Värm ugnen till 250 grader, sänk sedan till 200 grader och sätt in brödet på andra falsen nerifrån. Grädda ca 60 minuter. Ta ut och låt svalna under bakduk.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s