Tunnbröd bakade i stekpanna.

20130921-200210.jpg

Mjukt tunnbröd i stekpanna
24 stycken

Ingredienser

10 dl vatten
50 gram jäst
1 tsk salt
2 tsk socker
1 tsk hjorthornssalt
3 dl havregryn
4 dl rågsikt
7-10 dl vetemjöl
lite vetemjöl till utbakningen

Instruktioner

1. Smula ner jästen i bunken.

2. Rör ut jästen med lite av vätskan och rör sen ihop allt utom vetemjölet. Arbeta in vetemjölet när allt det andra är väl blandat.

3. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.

4. Dela degen i 24 bullar. Kavla ut varje bulle till en tunn kaka, använd gärna kruskavel. Rulla upp på kaveln och rulla försiktigt ner i het torr stekpanna.

5. Stek på medelvärme ca 2 minuter på var sida. Passa på – ibland går det fortare, då får man sänka värmen.

6. Låt svalna under bakduk. Går utmärkt att frysa.

Tips! Använd brödkryddor om du tycker om det!

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s