Lyxiga kanelbullar med mandelmassa.

Snart är det kanelbullens dag, 4 oktober, och varför inte lyxa till det lite extra? På kanelbullens dag tycker jag man gott kan lämna tankarna på vikt och utseende och frossa så det står härligt till 🙂

20130928-065311.jpg

Ingredienser
Lyxiga kanelbullar

Deg
10 dl vetemjöl
3 dl mjölk
75 g smör
1.5 dl socker
25 g jäst
1 tsk stött kardemumma

Fyllning
100 g smör
1 dl socker
1.5 dl mandelmassa, riven
2 msk mald kanel
Sockerlag
1 dl socker
0.5 dl vatten

Gör så här

Deg

Värm mjölken i en kastrull till fingervärme.

Smula ner jäst i en bunke och blanda ut med mjölken.

Tillsätt vetemjöl och socker. Blanda väl.

Tillsätt smör och kardemumman och knåda ihop en fin deg. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

Fyllning
Blanda ihop smör, socker, och kanel till en smet.

Kavla ut degen tills den är ca 1 cm tjock. Smeta ut fyllningen jämt på degen och rulla ihop till en rulle.

Skär rullen i ca 2,5 cm tjocka bitar.

Fördela ut rullarna i bullformar på en plåt, täck med bakduk och låt jäsa i ca 30 min.

Baka kanelbullarna i ugnen på 225 grader i ca 8-10 min eller tills dom får en fin gyllene färg.

Blanda ihop en sockerlag och låt koka upp så att sockret löser sig.

Pensla dina kanelbullar med sockerlagen direkt när dom kommer ut ur ugnen.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s