Kycklinggryta med gräddfilsdressing.

20131009-082915.jpg

Kycklinggryta med gräddfilsdressing

Kycklinggryta på kycklinglårfilé med bönor, paprika, broccoli och tomat. Servera kycklinggrytan med en kryddstark gräddfilsdressing smaksatt med ingefära och chili.

Antal portioner: 4
Ingredienser

Kycklinggryta
8 st kycklinglårfilé, urbenad
20 g smör
1 knippe salladslök
1 st broccolihuvud
1 burk kokta kidneybönor
1 burk kokta mixbönor
1 burk krossade tomater
2 st tomater
5 dl kycklingbuljong
1 st röd paprika
1 knippe basilika
1 st zucchini
salt
svartpeppar

Gräddfilsdressing
3 dl gräddfil
1 klyfta vitlök, riven
2 tsk ingefära, riven
1 tsk citronskal, rivet
2 krm mald chili

Gör så här
Kycklinggryta
Dela ner paprikan och zucchinin i mindre bitar.
Hetta upp en gryta och bryn grönsakerna tillsammans med smör och salt.
Dela ner kycklingen i mindre bitar och svetta i kastrullen.
När kycklingen fått färg så tillsätt krossade tomater och kycklingbuljong.
Låt koka i 10 minuter.
Dela ner broccoli, tomater och salladslök i mindre bitar och vänd ner i grytan.
Låt koka i 5 minuter och tillsätt sedan bönor och smaka av med salt och peppar.

Gräddfilsdressing
Blanda gräddfil med riven ingefära, citronskal, vitlök och chili.
Hacka ner basilika i grytan och servera med gräddfilen.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s