Hel laxsida i ugn.

20131023-072548.jpg

Hel laxsida i ugn med medelhavsgrönsaker. Ugnsbakad lax är läcker festmat för många gäster. Enklare kan det inte bli, passar som varmrätt eller som en del på buffébordet.

6 person(er)

Ingredienser
Hel laxsida i ugn
1,2 kg laxsida, urbenad
2 st fänkål
3 st rödlökar
3 st paprikor i olika färger
3 msk olivolja
1 tsk salt, + 1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald, + 2 krm nymald svartpeppar
1 kruka timjan
1 msk citron, pressad

Örtröra:
2 st örter, blandade t ex persilja, körvel, dill, dragon
2 msk citron, pressad
3 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
Tillagning

1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och skiva fänkålen. Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och skär paprikan i klyftor.
2. Blanda grönsakerna med olja i en stor ugnssäker form eller långpanna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Hacka och strö över timjan. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Rör om 1-2 gånger under tiden.
3. Skär bort skinnet från laxen och lägg den ovanpå grönsakerna. Krydda med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar och droppa över citronsaft. Tillaga ytterligare ca 15 min tills fisken är genomkokt.
4. Örtröra: Mixa örter, citronsaft och olja med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
5. Fördela örtröran över fisken och servera.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s