Blomkålsrösti.

 

Ingredienser

5 dl blomkålsmos eller kokt mixad blomkål

2 st ägg

1 msk Fiberhusk

100 g smakrik ost

smör att steka i

Gör så här

1. Blanda blomkålsmoset med ägg och fiberhusk i en bunke.

2. Riv osten och blanda med övriga ingredienser.

3. Klicka ut smeten i en stekpanna med smör och platta till så det blir små plättar.

4. Stek på medelhög värme och vänd när de är gyllengula.

 

Tips

Detta recept som tar vara på blomkålsresterna har jag fått från en av mina underbara bloggläsare. Resultatet av gårdagens rester – varma röstiplättar som är goda som en liten lunch eller som tillbehör till kött, fågel eller fisk. Om du har du hela blomkålsbuketter så börja med att mixa dessa till en jämn smet. /Anna Hallén

Se fler recept ur boken LCHF för kvinnor

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s