Macarons.

(recept.nu)

 

Antal portioner: 15

Ingredienser

 

125 g skalad och finmald mandel

225 g florsocker

100 g äggvita

25 g strösocker

Några droppar valfri hushållsfärg

Smörkräm, ganache eller fast sylt till fyllning

 

Gör så här

 

1. Blanda samman mald mandel och florsocker.

2. Vispa äggvitor och strösocker i en annan bunke till en fast maräng. Tillsätt eventuellt valfri hushållsfärg.

3. Blanda de två massorna väl och spritsa ut till en femkronas storlek på ett bakplåtspapper av bra kvalitet.

4. Grädda på dubbla plåtar i 210 grader i ca 6 minuter.

5. Låt svalna av – om det sitter fast så frys hela pappret.

6. Sätt ihop kakorna två och två med t ex smörkräm, chokladtryffel eller fast sylt emellan.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s