Personligt varumärke.

På sidan http://mittforetag.com/ läser jag om personligt varumärke och hur man skapar ett hållbart varumärke.

Som företagare handlar inte bara om att bygga ditt företags varumärke, utan också vara sitt företags ansikte utåt. Och det personliga varumärke finns där, vare sig du vill eller inte.

Jag saxar nyttiga tips hur du som företagare tar kontrollen redan från början och skapar ett hållbart varumärke:

 

Lägg ner tid. Att bygga ditt personliga varumärke går inte över en natt, det tar tid. Därför är det extra viktig att du sätter igång redan idag.

 

Din passion är viktigast. Det kan låta som en klyscha men det ligger mycket sanning i påståendet: var dig själv och följ din passion. Genom att göra det du älskar bygger du ett trovärdigt varumärke som du kan stå för.

 

Börja med att Googla dig själv. Kunder, samarbetspartners, arbetsgivare och så vidare. De flesta använder Google idag för att ta reda på vem du är vad du gör och vad du har gjort. Är du medveten om hur ditt personliga varumärke framställs på nätet? Är det på det sättet du vill uppfattas? Googla dig själv och se till att påverka informationen som finns där.

 

Hur vill du uppfattas? Sätt mål för ditt personliga varumärke. Det är bara du som kan skapa ditt varumärke så se till att göra det på rätt sätt. Sedan krävs en stark vilja och fokusering för att nå till ditt mål.

 

Var ambitiös. Se till att alltid utveckla dig själv och vilja leverera till 100 % i allt du gör. På så sätt bygger du ett rykte om att vara ambitiös som avspeglar sig i ditt personliga varumärke.

 

Överträffa förväntningar. När du överträffar förväntningar, det är då folk minns dig. Därför bör det vara din främsta målsättning.Som företagare är det minst lika viktigt att du som person inger förtroende och förmedlar rätt image. Ditt personliga varumärke går hand i hand med ditt företag. Det här är del två av våra tips på hur du bygger ett framgångsrikt personligt varumärke. Missa inte detta!

 

Var generös. Att hjälpa andra och att värna om världen runt omkring dig ger alltid tillbaka dubbelt. Ge mer än du får och bygg ditt sociala kapital.

 

Ut och träffa folk. Ingen kommer att upptäcka dig om du sitter hemma eller på kontoret. Ut och nätverka och visa ditt personliga varumärke för att nå framgång. Kolla upp vilka nätverk som finns i din stad och besök dem för att hitta vad som passar dig bäst.

 

Använd sociala medier. Det har aldrig varit lättare att nå ut med sitt personliga varumärke som det är idag och det har vi sociala medier att tacka för. Starta en blogg, skapa en profil på Instagram om du gillar bilder, börja Twittra om du hellre gillar korta notiser, var aktiv på Facebook eller lägg upp din profil på LinkedIn. Alla vägar är bra, det gäller bara att hitta den som passar dig. Och du, satsa inte på alla på en gång.

 

Använd din kreativitet. Hur kan du sticka ut med ditt personliga varumärke? Var kreativ och tänk i nya banor. Men tänk på att kreativitet handlar om att skapa något nytt och meningsfullt, inte bara vara annorlunda.

 

Våga! Våga vara dig själv och visa vem du är. Det är grunden för att bygga ett framgångsrikt personligt varumärke. Var uthållig och konsekvent och våga utmana dig själv och din omgivning – då kommer du att lyckas.

Läs mer på Patent- och registreringsverket om varumärken http://www.prv.se/sv/Varumarke/

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s