Thailändska fiskbiffar.

20131127-054419.jpg

Kock: Anna Skipper
Foto: TV4
TV: Du är vad du äter

Thailändska fiskbiffar
Thailändska fiskbiffar av torsk som serveras tillsammans med en god vietnamesisk dippsås.

Ingredienser

Thailändska fiskbiffar
2 st fiskfiléer av gös eller torsk
6 st scampi
0.5 tsk salt
2 st schalottenlökar, finhackade
0.5 st liten röd chili, finhackad
2 msk fisksås
0.5 st lime, saften av
1 st äggvita
Färsk slätbladig persilja, hackad
Smör, till stekningen
Olja, till stekningen

Dippsås från vietnam
1 st vitlöksklyfta
0.5 st röd chilifrukt
Lite morot
Lite gurka
2 msk risvinäger
2 msk fisksås
2 msk lime, pressad
2 tsk honung

Gör så här
Fiskbiffar
Skär fiskköttet i pyttesmå bitar.
Mixa räkorna ytterst lite.
Blanda fisk och räkor och strö över salt.
Hacka lök, persilja och chili.
Tillsätt lök, chili, fisksås, limesaft.
Rör om varsamt.
Vispa äggvitan till hårt skum.
Vänd varsamt ned i fisksmeten – rör så lite som möjligt annars kan biffarna bli sega.
Forma runda biffar av smeten och lägg på en tallrik.
Platta ev till dem lite. Låt stå i kylen ca 30 minuter och vila.
Stek sedan biffarna varsamt i olja och smör. Räkna med 3 minuter på varje sida.
Servera med dipsås från vietnam, wokade grönsaker och grön vårsallad.

Dippsås
Finhacka vitlök och chilin. ( Kärna ur chilin för en mildare variant.)
Skär morot och gurka i minimala kuber.
Blanda allt utom morot och gurka i en liten skål.
Se till att honungen löser sig.
Lägg i morot och gurka, låt stå cirka 15 minuter innan servering.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s