Pepparkaksfudge.

ImageFiles-2012-12-7-snörullad-pepparkaksfudge

Antal portioner: 50 st
Färdigt på: 60 min
Ingredienser

Pepparkaksfudge 3 dl vispgrädde
3.5 dl strösocker
0.5 dl glukos
0.5 tsk salt
1.5 tsk pepparkakskryddor
1.5 msk flosocker till rullning

Gör så här

1. Pepparkaksfudge
Koka grädde, socker, glukos, salt och pepparkakskryddor tills det har en temperatur på 118 grader, det tar ungefär 25 minuter. Gör eventuellt kulprovet för att kontrollera om fudgen är färdig (häll lite smet i ett kallt glas vatten och forma till en mjuk kula).

2. Dra av kastrullen från plattan och rör fudgesmeten tills den blir fluffig och krämig, det tar ungefär 4 minuter. Häll upp i en form med bakplåtspapper och tryck ut kolan så den blir jämn. Låt svalna helt och ställ kallt i kylskåp.

3. Stjälp upp skär fudgen i kuber, halvera på diagonalen och rulla i florsocker. Förvara kallt i kylskåp så håller din pepparkaksfudge i minst i 4 veckor.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s