Zucchiniplättar.


Servera med en klick svalkande fast yoghurt smaksatt med vitlök eller mynta eller tzatziki.
ca 30min, 4 port.
Ingredienser
3 st zucchini
350 gram potatis(ar), mjölig
1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
150 gram fetaost
1 skiva(or) chèvreost
3 st ägg
2 dl crème fraiche
2 dl vetemjöl, (spara lite till paneringen)
salt, (smaka av eftersom osten är salt)
vitpeppar
2 msk färsk basilika, eller dill
smör och olivolja, att steka i

Tillagning
25 små plättar:

1. Skölj zucchinierna och skala potatisen. Riv båda halvgrovt. Salta och låt ligga och dra en stund tills vattnet runnit av. Pressa noga ut den sista vätskan med händerna.
2. Finhacka löken och vitlöken och smula sönder osten.
3. Vispa äggen lätt i en skål, blanda med crème fraiche och vetemjöl tills det blir en skön, rinnande massa. Se till så att mjölet inte klumpar sig.
4. Släng i squash och potatis, lök och vitlök, salt och vitpeppar och rör om ordentligt. Vill du kan du hacka i basilika eller dill i smeten. Låt den sedan stå och vila en stund.
5. Forma plättarna, panera i vetemjöl och grädda dem gyllenbruna i lika delar smör och olja.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s