Övergivna platser. Willard Asylum, Willard New York.

Willard Asylum var en anstalt för mentalsjuka som byggdes 1869 och stängdes 1995. Under åren befann sig 4000 patienter på området och mer är 50 000 av dem som kallade Willard Asylum för sitt hem dog innanför dess väggar.
Skäl för att bli intagen på Willard Asylum var varierande och brett.

Foto: A.D. Wheeler Photography

Anstalten som ligger belägen vid Seneca Lake i New York, var inte ett traditionellt mentalsjukhus. Under det sena 1800-talet, var det inte ovanligt att sinnessjuka människor hölls nakna, kedjade och låsta under dygnets alla timmar. När Willard Asylum öppnade sina dörrar för patienterna, oktober 1869 fanns den annorlunda idén om hur man skulle ta hand om de sjuka. Man trodde att om de sjuka fick frihet i en vacker miljö skulle det hjälpa dem att bli friska.

Det berättas att Willards allra första patient, Mary Rote anlände med ångbåten på Seneca Lake och var den första att komma till den nya anstalten. Dr. Hoyt, menade att hon var deformerad och fastkedjad vid handlederna. Hon flyttades från Columbia County Fattighus där hon fanns buden, naken och sittande i ett hörn av cell utan att ha något att svepa om sig eller ens en säng. Hon ska ha suttit så i över 10 år. Mary dog på Williard, januari 1876 av tuberkulos, men vid den tidpunkten hade hon blivit en rollmodell för patienterna som kom. Marys doktor på Willard, Dr. Chaplin menade att hennes räddning var att hon dagligen blivit påklädd och alltid presentabel.

När patienterna blev inskrivna på Willard Asylum för sinnessjukdom, anlände de till anstalten med en resväska packade med de ägodelar som de trodde att de behövde ha med sig under sin vistelse. Många av dem gav sig aldrig iväg igen och när patienterna dog, begravdes de i namnlösa gravar. Deras ägodelar, låstes in på vinden och glömdes bort.

Det var när anstalten stängde 1995, som en anställd på mentalsjukhuset upptäckte resväskorna. 400 stycken, daterade från 1910-1960.

Länkar
Sida med foton och information om Willard Asylum
http://inmatesofwillard.com/2013/01/10/wayne-e-morrison-sr-pictorial-album-of-the-willard-asylum-1869-1886/

Utställning om resväskorna som hittades på Willard Asylum.
http://www.suitcaseexhibit.org/indexhasflash.html

Tidningsartikeln om fotografen Jon Crispins dokumentation om de resväskor som hittades.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2338714/The-chilling-pictures-suitcases-left-New-York-insane-asylum-patients-locked-away-rest-lives.html

http://joncrispinposts.com/2011/07/24/willard-asylum-suitcase-2/
http://joncrispinposts.com/2011/03/18/willard-asylum-suitcase/
http://joncrispinposts.com/tag/willard-suitcases/
http://www.willardsuitcases.com/

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s