Gräddig fiskgryta.

20140126-074631.jpg
Från Taste by Louise

Ingredienser
3 st morötter, skalade
1 st fänkål
1 st gul lök, skivad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk kummin
2 msk matolja till stekning
2 dl vitt vin, torrt
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 msk fiskfond, koncentrerad
600–800 g blandade fiskfiléer (t.ex. lax, långa eller torsk)
2 msk maizena
0.5 krm cayennepeppar
salt
500 g färskpotatis, kokt och delad
300 g räkor med skal
0.5 dl dill, hackad till garnering

Gör så här
Gräddig fiskgryta med fänkål

Skär morötter i två centimeter stora bitar.
Dela fänkålen, skär bort roten och skär i jämna grytbitar.
Fräs morot, fänkål, lök, vitlök och kummin i matolja i en stor kastrull på svag värme utan att det tar färg.
Tillsätt vitt vin, mjölk, grädde och fiskfond.
Låt grytan sjuda i några minuter. Skär under tiden fisken i bitar om tre centimeter.
Red av grytan med maizena och smaka av med salt och cayennepeppar.
Lägg i potatisen och sjud i cirka 7 minuter.
Tillsätt fisken när 4–5 minuter återstår.
Rör ner räkorna och strö dill över din fiskgryta vid servering.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s