Hallonmazarinen.

20140127-085827.jpg

MÖRDEG

260 g vetemjöl
200 g smör
100 g socker
1 ägg
5 g salt

HALLONFYLLNING

185 g mandelmassa
80 g smör
1 ägg
2 äggulor
4 g vaniljsocker
9 g vetemjöl
1 dl mosade hallon (spar 3 st till garnering)

GLASYR

florsocker
vatten

Gör så här
Pajskal
Ugn 175 grader.
Hacka samman alla ingredienser till en smidig deg.
Klä 3 små formar med mördegen och grädda pajskalen i 7 min.

Hallonfyllning
Riv mandelmassan och blanda den ordentligt med smöret.
Blanda ner ett ägg i taget, rör om.
Blanda ner vaniljsockret, mjölet och blanda till en smidig massa.
Lägg ett tunt lager mosade hallon i formarna och häll sen över mazarinmassan över så det täcker.
Grädda ca 20 min till gyllenbrun färg.
Rör ihop några mosade hallon (gärna silade så fröna försvinner) med florsocker och bred på pajerna.
Garnera dina hallonmazarintarteletter med hallon och spritsade mönster av florsockerglasyr.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s