Chokladpudding.

 

Antal portioner: 6

 

Ingredienser

1/2 vaniljstång
5 dl mjölk
2 äggulor
1 dl strösocker
2 msk maizena
2 msk kakao
1 krm salt
150 g finhackad mörk choklad (60–70 % kakao)
1 msk rumsvarmt smör

Gör så här

1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en tjockbottnad kastrull. Lägg även i stången. Tillsätt mjölken, koka upp och låt sjuda i 3–5 minuter.

2. Vispa äggulor, socker, maizena, kakao och salt. Häll ner i mjölken under ständig vispning. Låt sjuda över svag värme under fortsatt vispning till en kräm – den får inte koka.

3. Ta upp vaniljstången. Tillsätt chokladen och smöret och rör tills all choklad har smält.

4. Häll upp chokladpuddingen i portionsskålar. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet tills puddingarna har kallnat.

5. Servera med vispgrädde.

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s