Vegetarisk paj med spenat, valnötter och soltorkade tomater.

Pickipicki hittar jag receptet på den här goda vegetariska pajen. Vegetariskt har jag börjat äta mer och mer av på senaste tiden.

Paj med spenat, valnötter
och soltorkade tomater

Deg;
4 dl fullkornsvetemjöl
175 g smör
2-3 msk kallt vatten

Fyllning;
4 ägg
4 dl mjölk
2-3 dl riven västerbottenost
1 dl torkade trattkantareller
2 nävar färsk bladspenat
6 st soltorkade tomater
1 dl valnötskärnor
1 bit purjolök
3 krm salt
svartpeppar

Rör ihop pajdegen och låt den stå kallt, gärna upp till en timme. Lägg den torkade svampen i vatten. Tryck ut pajdegen i en stor pajform, nagga skalet och förgrädda i 200 grader i 10-15 minuter. Grovhacka spenat, soltorkade tomater och valnötter, finstrimla purjolöken. Stek svampen i lite smör. Fördela ingredienserna i pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost, salta och peppra, häll smeten över pajen. Grädda pajen längst ner i ugnen i 200 grader i 30-40 minuter eller tills äggstanningen stannat. Om pajen får fin färg redan tidigare, täck med lite aluminiumfolie.

Ännu mer paj
Kantarellpajen
Filodegspaj med keso och fetaost
Rotfruktspaj
Viktorias pajskal av potatis

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s