Potatispaj.

20140321-074424.jpg

ca 10 bitar
2 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl riven Västerbottensost
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
600 g kokt färskpotatis
1 dm purjolök
2 1/2 dl crème fraiche
3 stora ägg
salt, peppar
2 dl riven Västerbottensost
Ugn: 225º

Gör så här
Mät upp vetemjöl, dinkelmjöl, ost och smöret i bitar, i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till smulor. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en degboll.
Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt stå in i kylen, ca 30 minuter. Nagga pajbottnen och förgrädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
Skiva potatis och purjolök, och varva i pajskalet. Vispa samman crème fraiche och ägg i en bunke. Salta och peppra och tillsätt osten.
Häll i pajskalet och grädda mitt i ugnen, 20–25 minuter.

Smaklig måltid!

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s