Myllymäkis hamburgare med hembakat bröd av Tommy Myllymäki.

20140509-073836.jpg

Tommy Myllymäkis hamburgare från grunden: biffar på grovmalen högrev serverade i hembakade hamburgerbröd.

Goda tillbehör
Grillat bacon, ost, saltgurka, grillad tomat, majonnäs, ketchup, senap, sallad.

Ingredienser

600 g grovmalen högrev
salt och peppar

HAMBURGERBRÖD

2.5 dl vatten
0.5 dl mjölk
12.5 g jäst
2 msk socker
2 tsk salt
1 ägg
50 g smör
9 dl vetemjöl

Gör så här:

1. Forma fyra hamburgare av högrevsfärsen och krydda dem med salt och peppar. Grilla på hög värme tills att de är lagom rosa i mitten.

2. Hamburgerbröd
Smält smör och tillsätt vatten och mjölk, värm till 37 grader.
Blanda med jäst, mjöl samt ägg och blanda i en degblandare ca tre minuter.
Tillsätt socker och salt och blanda ytterligare i en minut.
Låt degen jäsa i 45 minuter, baka ut 8-10 bröd och låt jäsa 45 minuter till, spraya med vatten och baka av i ugn i 220 grader ca 8 minuter.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s