Jordgubbs- och rabarberkräm.

  • 1 l rabarber
  • 1 l jordgubbar
  • 0.5 st vaniljstång
  • 1 st citron, saft och skal
  • 0.5 dl fläderblomssaft (koncentrerad)
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten

Redning:

  • 2 msk potatismjöl
  • 0.5 dl kallt vatten
  1. Skala rabarbern lätt och skär i cirka 2 cm stora bitar.
  2. Skölj och snoppa jordgubbarna och halvera dem.
  3. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften.
  4. Blanda rabarber, jordgubbar, vaniljfrön- och stång, citron (saft och skal), fläderblomssaft, strösocker och vatten i en stor kastrull. Låt det sjuda i cirka 10 minuter tills rabarberbitarna börjar mjukna mjuka.
  5. Blanda potatismjölet med kallt vatten och red krämen.
Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s