Rabarbergrottor.

20140516-070652.jpg

Ca 40 kakor
Tillagning: 20 min + 12 min i ugn

Rabarbergrottor
Ingredienser
1 dl + 2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
200 g rabarber
300 g smör, rumsvarmt
6 dl vetemjöl (360 g)

Gör så här:
1. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt 1 dl socker. Låt koka utan lock ca 10 min, till en tjock kompott. Låt kallna.

2. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och 2 dl socker poröst. Tillsätt mjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver. Blanda snabbt ihop till en deg. Forma runda kulor av degen och lägg dem i småbrödsformar ställda på en plåt. Gör en liten grop i varje degkula och fyll med rabarberkompott.

3. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 min. Låt kallna på galler.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s