Små blåbärspajer à la Caroline Ahlqvist.

20140526-070607-25567739.jpg

10 stycken
Ingredienser
BOTTEN

0,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
0,5 dl maizena
100 g smör, rumstempererat
1 msk sirap

FYLLNING

2 dl blåbärssylt
1 dl vispad grädde
1 krm vaniljpulver
10 st blåbär
vit choklad att pensla med

Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda florsocker, vaniljsocker, maizena och vetemjöl. Hacka i smöret. Tillsätt sirapen och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.

2. Fyll små smorda stjärnmetallformar, smorda med smör och pudrade med mjöl och grädda i 8 minuter.
Knacka försiktigt ur alla små bottnar från formarna.

3. Smält den vita chokladen i vattenbad och pensla alla pajformarna inuti. Fyll med en tsk blåbärssylt i varje paj.

4. Vispa grädden hårt med vaniljpulvret och spritsa ut en rund boll i kanten på varje paj. Garnera med ett blåbär mitt i gräddbollen.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s