Sirapslimpa.

Sirapslimpa a la Leila Lindholm

 

  • 50 g smör
  • 5 dl filmjölk
  • 50 g färsk jäst
  • 2 dl mörk sirap
  • 2 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl special
  • 6 dl rågsikt
  1. Smält smöret och blanda med filmjölken. Värm till fingerljummet, max 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.
  3. Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Knåda in det sista mjölet för hand.
  4. Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Baka ut degen till två limpor och lägg i mjölade brödkorgar alt. på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek.
  7. Grädda bröden i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för mörka.
Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s