Blåbärscupcakes.

Recept från Mia Öhrn

 

Cupcakes

  • 75 g smör
  • 3 dl vetemjöl (180g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl mjölk
  • 100 g vit choklad, grovt hackad
  • 80 g blåbär(ca 1.5 dl) , färska eller frysta

Glasyr

  • 50 g blåbär(ca 1 dl) , färska eller frysta och tinade
  • 0.75 dl florsocker
  • 300 g färskost (Philadelphia eller liknande cream cheese)
  • 1 dl vispgrädde
  •   ev blåbär, vita chokladploppar och färska, ätliga blommor till dekor
  1. Cupcakes
    Smält smöret.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
  4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget samtidigt som du tillsätter smör och mjölk.
  5. Vispa försiktigt ihop till en slät smet.
  6. Fördela smeten i muffinsformar och strö över blåbär (det gör inget om de fortfarande är frysta) och choklad.
  7. Grädda i mitten av ugnen på 175°C i ca 25 minuter.
  8. Topping
    Mixa blåbären fint med stavmixer.
  9. Passera eventuellt purén genom en sil för att få den helt slät.
  10. Vispa ner florsockret och blåbärspurén i färskosten.
  11. Tillsätt grädden lite i taget och vispa ihop till en fluffig glasyr, gärna med elvisp.
  12. Spritsa eller klicka glasyren på muffinsen och dekorera gärna med blåbär, vit choklad och färska, ätliga blommor.
Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s