Kyckling med citron- och vitlökssmör.

Kyckling med citron- och vitlökssmör

  • 50 g smör
  •   Finhackad persilja och timjan
  • 2 st citroner
  • 4 st vitlöksklyftor, rivna
  • 4 st tunnskivade kycklingfiléer (finns färdigskivade!)
  •   Salt och peppar

Klyftpotatis

  •   Potatis i klyftor
  •   Olivolja
  •   Salt
  1. Klyftpotatis
    Sätt ugnen på 200 grader och stoppa in klyftpotatisen med lite olivolja och salt i ca 25 minuter.
  2. Kyckling
    Blanda smör, finhackad persilja, timjan, citronskal och rivna vitlöksklyftor i en skål.
  3. Låt hälften av smörblandningen stå kvar framme, resten gör du en snygg rulle av.
  4. Lägg fram ett ark smörpapper och klicka ut smöret på det. Forma smöret till en lång rulle. Sedan rullar du bara ihop pappret med smöret inuti.
  5. Rulla lite fram och tillbaka så att det blir en snygg form på din smörrulle.
  6. Bra, in i kylen med den nu.
  7. Skär citron i tunna skivor.
  8. Lägg kycklingfilé i en elegant ugnsform och skär skåror genom dem.
  9. Krydda med salt och peppar.
  10. Sedan
    skjuts in i ugnen i ca 15–20 minuter.
  11. Innan din kyckling är klar tar du fram vitlökssmöret från kylen, vecklar ut pappret och skär smöret i snygga bitar.
  12. Servera kyllingen med en klick extra vitlökssmör, ugnsbakade potatisklyftor, finhackad persilja och en krispig grönsallad.

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s