Snabbt knäckebröd med frö.

Dessa knäckebröd ser härligt krispiga ut. Det ska jag testa en dag framöver 🙂

I gott sällskap

IMG_8582Ibland kanske man inte har all tid i världen och då finns det kanske inte tid till knådning och jäsning. Den här degen blandas bara ihop och kavlas ut, ingen jäst beshövs heller. Vill du så blanda i brödkryddor, typ anis eller fänkål för extra smak.

Vi hade lite jordgubbar i kylen som vi intr hunnit äta upp, de blev marmelad. Jag hade flädersaft i, istället för vatten och minskade något på sockret. Det blir verkligen en röd färg på sylten när man gör den själv.. och det smakar väldigt gott 🙂IMG_8585Receptet kommer här..

Knäckebröd med frö

  • 1/2 dl linfrö
  • 1/2 dl sesamfrö
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl fint rågmjöl
  • ca. 1 tsk salt
  • 2,5 dl vatten

Blanda först de torra ingredienserna, tillsätt sedan vattnet och forma en deg. Den blir lite kladdig, men använd mycket mjöl när du kavlar, använd förslagsvis bakplåtspapper…

View original post 51 fler ord

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s