Rabarberkräm.

20140710-100404-36244411.jpg

Hemkokt rabarberkräm är barndomens somrar för mig, då vi var hos mormor & morfar eller hälsade på i Resteröd hos farmors syster Hilja. Lite sommarnostalgi, för vad är väl bättre än ljummen, nykokt kräm med iskall mjölk?!

Ingredienser
500 gram rabarber, skär i grova bitar
1 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kardemumma
3 dl vatten
Blanda alltsammans i en kastrull och låt småputtra i 5 minuter.

Efter krämen har kokat upp, dra av kastrullen från värmen en stund och rör ut 1,5 msk i 0,5 dl vatten. Låt krämen koka upp snabbt en gång till.
KLART!

Låt krämen svalna och servera med lite mjölk eller gräddmjölk till.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s