Blåbärscupcakes av Linda Lomelino.

20140720-073959-27599000.jpg

12 st
Blåbärscupcakes toppade med cream cheese frosting.

Ingredienser
BLÅBÄRSCUPCAKES

100 g mjukt smör
1.5 dl strösocker
3 st stora ägg
0.5 tsk vaniljpulver eller 1 vaniljstång
3.25 dl mjöl
1.5 tsk bakpulver
0.75 dl mjölk
100 g blåbär +1 tsk mjöl

CREAM CHEESE FROSTING
250 g cream cheese
100 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
Pastafärg/karamellfärg

Gör så här
1. Blåbärscupcakes
Värm ugnen till 175 grader. Klä en muffinsplåt med 12 muffinsformar

2. Vispa rumsvarmt smör och socker krämigt i en stor skål. Tillsätt ägg och vispa tills smeten är pösig. Tillsätt vanilj.

3. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål.

4. Tillsätt mjölblandningen och mjölken till smörsmeten i omgångar. Vispa inte för mycket, bara tills smeten går ihop.

5. Blanda blåbär med 1 tsk mjöl och vänd sedan ned dem i smeten.

6. Fördela smeten i formarna och grädda dina muffins 17-20 minuter.

7. Cream cheese frosting
Vispa cream cheese och smör krämigt.

8. Vispa sedan i florsocker, det finrivna citronskalet och eventuell pastafärg/karamellfärg. Om du tycker att din frosting känns lös, ställ in skålen en stund i kylen.

9. Spritsa frosting på dina cupcakes och dekorera eventiellt med färska blåbär.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s