Vaniljkokt rabarber och mammas mjukglass.

20140723-073235-27155032.jpg

Vaniljkokt rabarber med mjukglass på vanlig vaniljglass som du blandar upp med vispgrädde. Recept från boken Tina – så lagar du enkelt min godaste mat.

”Lägg det här receptet på minnet! Det är viktigt att skära rabarbern tunt, så att lagen kan tränga in i varje liten vrå och göra rabarbern krispig och god.”

– Tina Nordström –

Ingredienser
6 rabarberstjälkar

VANILJLAG
4 dl vatten
3 dl strösocker
2 dl vitt vin
1 citron, rivet skal och saft
1 vaniljstång, skårad på längden

MAMMAS MJUKGLASS
0,5 l gammaldags vaniljglass
1 dl vispad grädde

Gör så här

1. Ansa, skölj och skär rabarbern på sniskan så tunt som möjligt. Bara om det är sensommarrabarber behöver du skala den.

2. Koka upp vatten, socker, vin, citronsaft, citronskal och vaniljstång i en kastrull, låt sjuda i 3–5 minuter. Smaksätt eventuellt lagen med mer socker om rabarbern är väldigt sur.

3. Häll lagen över rabarbern och låt svalna övertäckt så att rabarbern blir mjuk. Vispa ihop glassen och den vispade grädden och servera direkt till rabarbern.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s