Ganska så lättbakat rågbröd

Ser gott ut 🙂

I gott sällskap

IMG_8961Det jäser bra när det är varmt, det märks. Faktiskt kan jag börja tro att jag borde ha bröd som jäser på lite varmare ställe än bara på köksbänken. Ibland brukar jag baka kalljäst, eller bröd som jäser lite långsammare..då är det ju lite annorlunda. Men detta brödet ska jäsa relativ kort tid så då passar det bra. Detta brödet blev fluffigt och stort, skorpan knaprig och så blav det lagom grovt. Jag hade rågflingor hemma så blandade upp rågmjölet med dem, kan tro det blev ca 2 dl rågflingor.

Detta är inget bröd som behöver jäsa otroligt länge, ingen surdegs behövs heller, lite enklare helt enkelt.

IMG_8968När det väl kom till att forma brödet fick Erik ta över för jag råkade skära mig i fingert så blodet rann. Blod vill man ju helst inte ha i brödet 😉

  • 500g vatten
  • 25g jäst
  • 1 tsk honung
  • 1 msk olivolja/rapsolja
  • 150g…

View original post 106 fler ord

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s