Chokladsnurror, mintkolasnittar, aprikosstjärnor

IMG_4879.JPG

Ingredienser
CHOKLADSNURROR

2.5 dl mjöl
0.5 dl socker
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
1.5 msk kakao
2 msk kanderad chili och ingefära

MINTKOLASNITTAR

50 g smör
0.5 dl socker
1.25 dl mjöl
0.5 msk ljus sirap
0.5 tsk bakpulver
0.5 msk vaniljsocker
2 st Marianne (mintkarameller), krossade
30 g mörk choklad

APRIKOSSTJÄRNOR

125 g smör
2/3 dl florsocker
0.5 msk vaniljsocker
2.5 dl vetemjöl
Ekologisk aprikosmarmelad

Gör så här
1. Chokladsnurror
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, socker och smör. Dela i två lika delar. Smaksätt den ena med vaniljsocker och den andra med kakao och chili-ingefära.
Kavla ut mellan bakplåtspapper till två ark. Lägg dem på varandra, rulla tight, skär i 0.5 cm tjocka skivor och grädda i 6-7 min.

2. Mintkolasnittar
Blanda alla ingredienser till kaka 2. Forma till två längder, lägg på bakplåtspapper.
Grädda i 10 min. Snitta och spritsa smält choklad över kakorna.

3. Aprikosstjärnor
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och luftigt.
Tillsätt mjölet och fyll degen i spritspåse med stor stjärntyll.
Spritsa kakor och klicka ut marmeladen. Grädda i 10 min.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s