Baugetter med rostad havre

Mums 🙂

I gott sällskap

IMG_9422Nu är det fart i den nya surdegen, men vad gör det om man inte blandar ihop degen i tid 😉 Då får man ta lite jäst till hjälp. De blev riktigt fluffiga de här baugetterna, men nästa gång blir det på enbart surdeg som degen får jäsa. Man märker faktiskt skillnaden ganska tydligt, brödet blir mindre smuligt och mer saftigt och så smakar det lite mer.

IMG_9420Denna gången använde jag ett recept ifrån boken Riddarbageriets Bröd, det skulle vara rostad havre i degen.. vilket faktiskt gav en riktigt god smak, men nästa gång ska jag rosta havregrynen lite mer. Så de liksom blir riktigt mörka i färgen, men inte brända. Man kan rosta havregrynen i ugnen, men jag tycker det är lättare att rosta i en torr stekpanna.

IMG_9427Till brödet blev det också grönsakssoppa på det vi hade hemma. Jag blev så otroligt sugen på grönsaksdipp häromdagen så…

View original post 25 fler ord

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s