Tigerkaka.

Tigerkaka

Kaka

  • 200 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk

Smaktillsats

  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en kransform, cirka 1.5 liter.
  3. Rör smör och socker poröst.
  4. Rör ner ett ägg i taget under omrörning.
  5. Blanda mjöl och bakpulver och blanda i det.
  6. Tillsätt mjölken och blanda väl.
  7. Ta undan en tredjedel av smeten i en annan skål och blanda ner kakaon.
  8. Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret.
  9. Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sedan den mörka smeten och resten av den ljusa.
  10. Dra runt med en gaffel lite så det blir marmorerat.
  11. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka en timme.
  12. Låt kakan svalna innan du skär upp den.
Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s