Kroppkakor.

Kroppkakor i ny tappning. Ser spännande ut tycker jag 😀

  • 1 kg mjölig potatis
  • 2  ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt

  Fyllning:

  • 200 g rimmat eller rökt fläsk
  • 1  gul lök
  • 2 msk smör
  • 3 krm kryddpeppar
  •   Till kokning:
  • 3 l vatten
  • 1 1/2 msk salt

Till servering:

  •   smält smör
  •   strimlad paprika
  1. Förbered helst potatisen dagen innan. Koka den, skala och pressa genom potatispress och låt kallna helt. Skala och finhacka löken och skär fläsket i små tärningar. Stek fläsk och lök tillsammans med kryddpeppar. Låt fyllningen kallna.
  2. Blanda den pressade potatisen med uppvispat ägg, mjöl, salt och gräslök. Arbeta snabbt ihop till en deg, som formas till en tjock rulle. Skär den i 12 jämnstora bitar, som formas till bullar. Tryck ut en fördjupning i varje och lägg i ca 1 matsked fyllning. Forma till bullen igen.
  3. Koka upp saltat vatten i en stor gryta. Lägg halva satsen åt gången i vattnet. Låt sjuda på inte alltför hög värme tills kroppkakorna flyter upp och sedan i ytterligare fem minuter.
  4. Servera med lingonsylt och smält smör.
Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s