Go green – vet ja´

foto:arla.se

Vegetarisk mat har blivit mer och mer en favorit hos mig. Tänk så mycket gott du kan svänga ihop av grönsaker och bönor.

Här kommer ett recept på bönbiffar, 4 portioner:

Ingredienser

  • 1 burk kidneybönor à ca 400 g
  • 1 st ägg
  • 1 dl finhackad purjolök
  • 125 g KESO® cottage cheese fyra sorters lök
  • 12 dl finhackad persilja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 krm malen muskot
  • 1 krm svartpeppar
  • 12 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl ströbröd
  • Arla® Svenskt Smör
  • 4 st pitabröd

Dressing:

  • 2 dl Arla® gräddfil
  • 1 st vitlöksklyfta
  • finrivet skal av 12 st citroner
  • salt och peppar

Gör så här:

Mixa bönorna med ägget. Blanda purén med purjolök, cottage cheese och persilja. Smaksätt med senap, kryddor, salt och socker. Tillsätt ströbrödet och låt svälla ca 10 min. Forma till 8 biffar. Stek dem på medelvärme i smör i en stekpanna. Blanda ingredienserna till dressingen. Servera biffarna i pitabröd med strimlad sallad, strimlad rödlök, skivad tomat, solrosskott och dressing.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s