Julgod Fudge.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/5e2/16391910/files/2014/12/img_5437.jpg
Foto: recept.nu

Tvåfärgad fudge (mjuk chokladkola), perfekt på julens gottebord.

Receptet ger ca 70 bitar fudge.

FUDGE (MJUK CHOKLADKOLA)

3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
0.5 tsk Ättiksprit
0.5 dl honung
50 g smör
100 g ljus eller mörk choklad

Gör Fudge (mjuk chokladkola) så här:
1. Blanda grädde, sirap, socker och ättiksprit i en tjockbottnad kastrull.

2. Koka tills kolamassan är 120 grader. Rör bara då och då. Rör du för mycket är det risk att massan sockrar sig.

3. Rör i honung och smör och koka chokladkolan ytterligare 3–5 minuter.

4. Ta kastrullen från värmen.

5. Hacka chokladen och rör ner den i smeten.

6. Rör tills den smält.

7. Häll upp kolasmeten i en liten form, cirka 15 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.

8. Låt stelna och skär fudgen i bitar.

9. Vill du göra tvåfärgad fudge eller chokladkola gör du en sats i taget och häller den andra smeten ovanpå den första.

.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s