Chokladcupcakes, myyycket chokladiga

Detta receptet ska jag testa framöver 😉

I gott sällskap

IMG_0014

Vi hade ett ensamt ägg kvar i kylen och vad kunde vi göra av det?Jo 5 stycken cupcakes, som blev extra chokladiga i smaken. Jag blandade kakaon i kokande vatten istället för att blanda den med mjölet, lyckat får jag säga. Muffinsen blev också lagom smuliga, söta och fluffiga.Ibland funkar det och improvisera till 100%

Chokladcupcakes 

  • 2 msk kakao
  • 3 msk kokande vatten
  • 20 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Blanda kakao, kokande vatten och smör och rör tills smöret smällt. Vispa socker och ägg pösigt och vitt. Rör i chokladblandningen och sikta i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör tills allt är blandat. Häll i muffinsformar (använd gärna muffinsplåt, jag fick 5 muffins av smeten) och baka i 200 grader tills en sticka kommer ut torr,sådär 10 min.

Låt kallna och toppa eventuellt med chokladfrosting, till exempel denna: vispa 25 g rumsvarmt…

View original post 58 fler ord

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s