Salta ostpinnar

foto: Ica.se

Varför köpa salta pinnar när du kan göra egna? Dessa ska jag testa att göra i helgen tänker jag.

Ingredienser

Portioner: ca 30 st

  • 150 g riven ost (t ex parmesan eller västerbotten)
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • vetemjöl till utbakning
  • 100 g kallt smör
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 tsk salt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg 2/3 av osten i en matberedare tillsammans med mjöl, smör och salt. Mixa till en smulig massa. Tillsätt vattnet. Kör snabbt ihop till en jämn deg. Låt vila 45 minuter i kylen.
  3. Kavla ut degen på lätt mjölat underlag till en 1/2 cm tjock platta, ca 20 x 30 cm. Skär i 1 cm breda remsor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  4. Vispa upp ägget med en gaffel. Pensla stängerna med äggvispet. Strö över resten av osten.
  5. Grädda ostpinnarna mitt i ugnen 10–15 minuter, tills de fått fin, gyllene färg. Låt svalna.

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s